top of page

Krystaller.

Sten og krystaller er fascinerende og smukke at se på. Men de indeholder også hver især deres helt egen energi. Kvartskrystaller, incl. ametyst, rosenkvarts og herkimer-diamond, er PIEZO-ELEKTRISKE, hvilket betyder , at de oplagre, modtage eller udsende elektrisk energi og transformere fysisk energi, f.eks. tryk, til elektricitet.

Det er f.eks. takket være kvartsen (bjergkrystallen), at kvartsure går så præcist.

Når vi arbejder med sten og krystaller, går de ind og styrker og afbalancerer vores energi.

Man kan sammenligne en krystals effekt på kroppen og psyken med en stemmegaffels effekt på et instrument.

Hvis du betragter dig selv som et instrument, der skal "finjusteres", så tonerne bliver rene, vil du kunne se krystallerne som et redskab til denne finjustering. Krystallens svingning vil afstemme dig i forhold til dens rene energi.

Det er den afbalancerende effekt, der er grunden til, at arbejdet med krystaller giver øget glæde og velvære.

Obs. anvendelse af krystaller til healingformål kan og bør på ingen måde gøre det ud for korrekt lægelig og medicinsk behandling. Den healende virkning fra sten og krystaller må opfattes som et supplement og en støtte til den pågående medicinske behandling.

 

Krystalarbejde hører vel under "hokus-pokus."  Ikke desto mindre foretog den amerikanske neurokirurg og pioner Clyde Norman Shealy i 1988 nogen videnskabelige forsøg med 141  depressive patienter, hvor halvdelen skulle meditere med en bjergkrystal og den anden halvdel på en glaskrystal

Efter 2 uger havde 85 % af deltagerne det markant bedre. Uanset om de havde brugt krystal eller glas. Men 3-6 måneder senere var det kun 28 % af de, der havde mediteret med glaskrystal, der fortsat havde det bedre, hvorimod 80 % af de, der havde mediteret med kvarts fortsat havde det godt.

 

Der er endnu ingen forklaring på, hvorfor det virker. Men resultatet må tale for sig selv.

 

 

 

 

 Ifølge hinduistisk opfattelse har menneskekroppen 7 hovedenergicentre, som man kan forestille sig som krafthvirvler. Hinduerne kalder dem  chakraer. Det er stærkt elektriske felter, der er usynlige for de fleste. Hver af disse syv hvirvler er centreret omkring en af de syv hormonkirtler i kroppens endokrine system, og dens funktion er at stimulere kirtlens hormonudskillelse. Det er disse hormoner, der regulerer alle kroppens funktioner, herunder aldringsprocessen.

Den laveste/første hvirvel er centreret omkring kønskirtlerne. Den anden omkring bugspytkirtlen. Den tredie omkring binyrerne i solar-plexus-regionen. Den fjerde omkring brisselen i hjerteregionen. Den femte omkring skjoldbruskkirtlen i halsregionen. Den sjette omkring koglekirtlen bagtil i storhjernen. Og den syvende og øverste hvirvel omkring hypofysen fortil i storhjernen.  

I en sund krop roterer hver enkelt af disse hvirvler med høj hastighed og tillader den vitale livsenergi, også kaldet  "prana" eller "æterisk energi," at strømme opefter gennem det endokrine system.

Men hvis en eller flere af disse hvirvler taber fart, hæmmes eller blokerer den vitale livsenergis strømmen, vil kroppen blive syg/ældes.

Hvert chakra har sin egen farve og frekvens, og relaterer til bestemte områder i krop og sind. 

 

Ved healing med krystaller opnår man en mere målrettet form for healing. Krystallerne er et godt redskab til at gøre os opmærksomme på vores underbevidste tanker og negative handlingsmønstre. De vil ofte starte en udviklingsproces, og man kan arbejde videre med dem hjemme, f.eks. ved, at bære dem tæt på kroppen, eller lave drikke-essens af dem.

Under behandlingen kan det være, du oplever, at der kommer tanker og følelser op, som du ikke lige havde regnet med. Dette er en helt naturligt følge af, at energiblokeringer opløses, og energien begynder at flyde frit igen. 

 

Under krystalhealingen ligger du behageligt med et tæppe over dig. Jeg udvælger intuitivt de sten/krystaller, som vil være gavnlige for dig. Og de bliver så forsigtigt placeret på dig, udenpå tøjet/tæppet. Der vi være ro omkring dig, mens du hviler, og krystallerne arbejder. Bagefter er det vigtigt, at du drikker rigeligt med vand.

Efter behandlingen er det forskelligt, hvordan man har det. Nogen føler sig klare og lette til mode. Andre kan være trætte og lidt svimle. Nogen mærker effekten med det samme, Andre mærker den først efter et par dage. Og så er der også nogen, der bare ikke synes, de mærker noget som helst. 

bottom of page